Η πρώτη επαφή με τα γράμματα - Νήπιο - Your stage - Libero
close

Η πρώτη επαφή με τα γράμματα

Βοηθώντας το παιδί σας να αναπτύξει κινητικές δεξιότητες και κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του, βάζετε τα θεμέλια για έναν μικρό μελλοντικό συγγραφέα.

Τα νήπια κάτω των πέντε ετών δεν είναι γενικά έτοιμα για εντατική εκπαίδευση, οπότε μην πιέζετε το παιδί σας να γράψει αν δεν ενδιαφέρεται καθώς μπορεί να αντιδράσει αρνητικά. Αφήστε το να σας δει να γράφετε και επαινέστε κάθε προσπάθεια που κάνει να διαβάσει και να γράψει.
Υπάρχουν όμως τρόποι να ενθαρρύνετε το παιδί σας, ιδιαίτερα όσον αφορά τις κινητικές δεξιότητες και την ενίσχυση του ενδιαφέροντος. Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες.

Ένα εστιατόριο στο σπίτι
Σχεδιάστε μαζί ένα γεύμα, συμπεριλαμβάνοντας και τα μενού. Περιγράψτε γραπτά το κάθε μέρος του γεύματος και βάλτε το παιδί σας να το ζωγραφίσει. Διαβάστε το μαζί με τις ζωγραφιές ώστε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση για να το διαβάσει στην υπόλοιπη οικογένεια την ώρα του γεύματος, σαν μικρός σερβιτόρος.

Χρωμάτισέ το
Ενθαρρύνοντας το παιδί να χρωματίσει τα γράμματα και δείχνοντάς του πώς να μην βγει έξω από τις γραμμές, μπορείτε να το βοηθήσετε να αναπτύξει ακριβείς κινητικές δεξιότητες. Όταν έρθει η στιγμή να γράψει μόνο του, θα του φανεί πιο εύκολο να σχεδιάσει τα γράμματα με ακρίβεια.

Δημιουργία βιβλίων

Ταξιδιωτικός οδηγός

Φτιάξτε αναμνηστικά λευκώματα για τις πιο ξεχωριστές εκδρομές, ημέρες και διακοπές που έχετε ζήσει. Συλλέξτε κάρτες, φυλλάδια και φωτογραφίες και κολλήστε τις στο εσωτερικό των λευκωμάτων. Προσθέστε ένα κουτί με μικρά ευρήματα όπως κοχύλια και φτερά και έχετε ένα υπέροχο κουτί θησαυρών για να χαρίσετε στο παιδί σας. Αυτό σας δίνει επίσης την ευκαιρία να δείξετε στο παιδί σας ότι το γράψιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή προσωπικών αναμνήσεων και ιδεών.

Αυτό είναι το σώμα μου
Πάρτε φωτογραφίες του παιδιού σας και βάλτε ετικέτες ονομάζοντας όλα τα μέρη του σώματός του.

Άγγιξέ το
Φτιάξτε ένα βιβλίο με διάφορα υλικά. Διαλέξτε μια ποικιλία υλικών με διαφορετική υφή όπως γυαλόχαρτο, μια συσκευασία με φυσαλίδες, χαρτόνι, γυαλιστερό χαρτί ή μια πλαστική σακούλα. Κόψτε ένα κομμάτι για κάθε σελίδα και γράψτε μια φράση από κάτω από κάθε υλικό για να περιγράψετε την αίσθηση που έχει.
Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...