Είναι ώρα να σταματήσουν οι σύντομοι ύπνοι κατά τη διάρκεια της ημέρας - Νήπιο - Your stage - Libero
close

Είναι ώρα να σταματήσουν οι σύντομοι ύπνοι κατά τη διάρκεια της ημέρας

Είναι δύσκολη η στιγμή που καταργείτε τον ύπνο κατά τη διάρκεια της μέρας. Όλοι είναι κουρασμένοι και νευρικοί. Μην ανησυχείτε όμως. Μετά από λίγο καιρό τα πράγματα θα ηρεμήσουν και θα βρείτε μια νέα ρουτίνα που θα σας εξυπηρετεί.

Σε αυτήν την ηλικία θέλει πολύ κόπο να κάνετε το παιδί σας να κοιμάται τη νύχτα αν δεν θέλει, αυτό είναι σίγουρο. Ίσως το ότι δεν θέλει να πάει για ύπνο να είναι μια ένδειξη ότι έχει έρθει η στιγμή να σταματήσουν οι σύντομοι ύπνοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Άλλες ενδείξεις είναι:
- Αν βάζετε το παιδί για ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και μετά από μία ώρα παραμένει ξύπνιο
- Αν κάποια μέρα το παιδί, παρόλο που δεν κοιμήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν είναι κουρασμένο.

Διαχείριση των ξεσπασμάτων θυμού
Το πρόβλημα που υπάρχει στην αρχή με την κατάργηση του ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ότι στο τέλος της μέρας το παιδί είναι αρκετά κουρασμένο κι έτσι προκύπτουν οι ώρες του ξεσπάσματος. Λυπάστε όταν είναι τόσο κουρασμένα που με δυσκολία μένουν ξύπνια. Δοκιμάστε να μεταφέρετε νωρίτερα το δείπνο και την ώρα του ύπνου και να θυμάστε ότι πρόκειται για μια δύσκολη μεταβατική περίοδο. Θα περάσει, όμως, γρήγορα.

Αποκοιμιέται δύσκολα
Η πιο δύσκολη περίοδος είναι όταν δεν χρειάζονται έναν σύντομο ύπνο αλλά και δεν μπορούν να κοιμηθούν την ώρα του βραδινού ύπνου. Ή το αντίθετο, δεν έχουν ανάγκη τον σύντομο ύπνο αλλά αποκοιμούνται στο αυτοκίνητο ή στο καρότσι. Δοκιμάστε να τα κοιμίζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά να κοιμούνται την ίδια ώρα κάθε βράδυ. Όταν τα βάζετε στο κρεβάτι τους το βράδυ δώστε τους να διαβάσουν μερικά βιβλία και 45 λεπτά έως 1 ώρα να παρατηρούν τα βιβλία τους πριν κοιμηθούν.

Θυμηθείτε: δεν κοιμούνται όλα τα παιδιά μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που θα τα βάλετε στο κρεβάτι τους. Κάποια παιδιά χρειάζονται κάποιον χρόνο χαλάρωσης που μπορεί να φτάνει και τη μία ώρα.

Οι σύντομοι ύπνοι κατά τη διάρκεια της ημέρας γίνονται "ώρα χαλάρωσης"
Ωστόσο, για να συνεχίσετε να έχετε λίγο χρόνο ηρεμίας για εσάς κάθε μέρα, μια καλή ιδέα θα ήταν λίγος χρόνος χαλάρωσης για όλους κατά τη διάρκεια της μέρας. Κάντε το συνήθεια. Όταν έχετε ένα δίχρονο παιδί το οποίο δεν κοιμάται πλέον μέσα στη μέρα, όλοι έχουν ανάγκη από διάλειμμα. Βάλτε τα να ξαπλώσουν και δώστε τους μερικά βιβλία που τους αρέσει να διαβάζουν. Μετά, ξεκουραστείτε κι εσείς.
Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...